Skärgårdsbolaget AB

Skärgårdsbolaget bedriver skärgårdstrafik i Stockholms mellersta skärgård på uppdrag åt Waxholmsbolaget.

Vårt övergripande mål är att utveckla den kollektiva skärgårdstrafiken genom att erbjuda en förbättrad service och kvalitet och på sikt även ett ännu effektivare trafikutbud.

Vår vision är att vara den ledande leverantören av hållbar och tillgänglig passagerartrafik i Stockholms skärgård vilket bidrar till att staden 2030 når målet som Europas mest attraktiva storstadsregion.

Det är viktigt för oss att du som resenär känner dig trygg och säker ombord. Vi ser till att du utan svårigheter kan kliva ombord på våra fartyg och att du sedan lika säkert kan stiga av vid våra bryggor. Vi hjälper dig att köpa din biljett och besvara gärna dina frågor om din resa och din vistelse i skärgården.

Ombord på våra fartyg kan du njuta av din resa i våra bekväma och fräscha passagerarsalonger. Vi erbjuder också ett spännande och välsmakande sortiment i våra caféer och restauranger. Vår krögare använder närproducerade råvaror som varieras efter säsongen. Menyerna är anpassade till skärgårdens unika miljö.

Vi har en fortlöpande dialog med våra resenärer för att ta reda på vad vi kan förbättra gällande vår service ombord. Vi får också in viktiga synpunkter från våra två fokusgrupper som består av representanter från olika intresseorganisationer, resenärsgrupper, leverantörer och medarbetare. Alla synpunkter och tips om hur vi kan utveckla vår service ombord ser vi som en ovärderlig gåva som vi tacksamt tar emot.

Vi på Skärgårdsbolaget är lika måna om våra resenärer som vi är måna om våra medarbetare! Vi ser våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför lägger vi stor tyngdpunkt vid att skapa en trygg och bra arbetsplats. Vi satsar stora resurser på att ständigt förbättra oss och höja vår kompetens inom viktiga områden såsom säkerhet, miljöfrågor och resenärsservice.

Vi ser fram emot att få ge dig en unik skärgårdsupplevelse ombord på våra fartyg.

Välkommen!